Wereld

Als je geen nee kunt zeggen, dan kun je ook geen ja zeggen.

Er is natuurlijk een belangrijke reden waarom je hier bent.

Om je dromen te leven, om anderen daarmee te helpen en te inspireren. Dat duldt geen dag uitstel.

Hoe kan het toch dat ambities en dromen een lage prioriteit krijgen in ons dagelijkse werk en leven?

Vaak komt dat omdat je wel graag wilt, maar niet het vertrouwen hebt dat je slaagt in het bereiken van je dromen en doelen. Omdat plannen niet werkt of omdat het simpelweg te druk is.

Ik herken dat wel. Ik kom niet eens in beweging als ik niet iets voel. Als ik niet het verlangen voel. Of als mijn doel alleen een doel is en geen vurige wens.

En precies daar wil ik het met je over hebben.

Wie bepaalt er eigenlijk of je slaagt?

Waarom zeg je ‘ja’ tegen urgentie en ‘nee’ tegen taken die belangrijk zijn om je grote doelen te bereiken? Waar komt die strategie vandaan?

Ik weet het wel. Ons overlevingsbrein voert de regie als het te druk is, als het tegenzit, als het een chaos is in je hoofd of als je doelen niet kristalhelder zijn.

En je overlevingsbrein wil dat je overleeft, en die neemt niet het risico op een grote verandering als je switcht van ad hoc naar focus op je doelen. En wat als je die doelen niet concreet hebt?

Dit proces kan jaren voortduren. En de tijd gaat snel. Ons leven gaat snel. Terwijl je hier op missie bent. Er is een belangrijke reden waarom je hier bent. Om je talenten te benutten, om anderen te helpen of inspireren, om geluk en liefde te geven, om anderen te verlichten door er alleen al te zijn, met je overdeelde aandacht bijvoorbeeld.

Als je geen nee kunt zeggen, dan kun je ook geen ja zeggen

Mijn stelling is dat als je geen ‘nee’ kunt zeggen tegen urgentie of het gevoel van urgentie, dat je dan ook geen ‘ja’ kunt zeggen tegen belangrijke zaken. Van die dingen waar je later van denkt ‘had ik maar’.

Ik wil je inspireren om voortaan eerste klas te reizen naar je doelen. Om niet voor minder te gaan. Nooit meer.

Geen gedoe van weer een nieuwe ‘shiny objects’ die je aandacht afleiden, maar in focus op je doelen en vurige wensen af.

En als je niet weet wat je wilt, dan is dat ook oké voor nu. Maar dan is er wel werk aan de winkel. Het is geen excuus om te wachten tot er inspiratie komt. Neem rust. Een heel weekend of langer en voel waar je verlangen ligt. Wat is er niet wat je graag zou willen? Onbezorgdheid, vrijheid, je ondernemersdroom bereiken, je ontwikkelen tot expert, tijd voor jezelf.

Afgelopen vrijdag mocht ik een groep ondernemers en professionals helpen bij het managen van hun aandacht, het stoppen van uitstelgedrag en het gebruiken van tools om hun doelen te bereiken, compleet met software die helpt om je dagdoelen te bereiken.

In mijn komende webinar over The Power of Focus geef ik daar een voorproefje van.

Een nieuwe gewoonte

Ik laat je daarin zien hoe je tot een nieuwe succesvolle gewoonte komt. Want dat blijkt essentieel te zijn voor elke verandering die je wilt.

En, wat is je besluit? Wil je voortaan eerste klas reizen naar je doelen?