In deze inspiratievideo vertel ik je hoe je doelen bereikt door de kwaliteit van je gedachten te veranderen. Ik ben René Hogenes, snelleestrainer. Doelen bereiken en snellezen hebben alles met elkaar te maken.

Waarom?

Als je betere resultaten wilt, dan moet je natuurlijk beginnen met betere acties. Positieve acties.
En hoe kom je aan positieve acties? Nou door positieve emoties!

Het is hartstikke simpel. Wat je denkt heeft direct gevolg voor hoe je je voelt. En hoe je je voelt, bepaalt uiteindelijk welke acties je onderneemt. Dus als je positieve emoties ervaart, je voelt toewijding of enthousiasme, dan neem je vanuit die positieve emoties andere acties; Je treedt in verbinding met iemand, je gaat schrijven, je gaat bloggen. Kortom, je gaat iets doen om je resultaten te bereiken vanuit een positieve emotie. En dat is een hele andere manier en een andere energie die mensen meteen oppikken.

Positieve emoties

Het begint dus bij positieve emoties. Maar hoe krijg je die nou voor elkaar?
Wel, die krijg je natuurlijk door positieve gedachten.

Positieve gedachten?

En hoe creëer je dan positieve gedachten? Hoe creëer je dan nieuwe inzichten? Dat kun je niet meer doen vanuit je eigen kennis en ervaring. Want dan krijg je dezelfde resultaten zoals altijd.
Dus wil je nieuwe inzichten, dan moet je zorgen dat je nieuwe informatie tot je neemt.

Hoe kom je aan nieuwe informatie?

Je leest de beste vakboeken ter wereld. En als je er 30 hebt gelezen over jouw specifieke onderwerp. Reken maar dat het effect heeft op de manier waarop je denkt. En vervolgens op de manier waarop je gaat handelen.

Van boeken lezen ga je ineens positief denken en beter handelen?

Nee, maar ik ga een voorbeeld geven. Ik baal ervan als ondernemer dat het mij ontzettend veel geld kost om Facebookmarketing te doen. Dus ik heb gekeken;

  • Hoe werkt dat systeem?
  • Hoe word ik daar verschrikkelijk goed in?

Waarom? Het is voor mijn bedrijf essentieel om dat goed te kunnen. Dus ik moet weten;

  • Hoe werkt marketing op Facebook?
  • Hoe treed ik in verbinding met mijn ideale klant?
  • Hoe bereik ik mijn ideale klant?

En weet je hoeveel tijd kost? Acht uur per week!
En wat doe ik in die tijd? Ik lees de beste vakboeken op elk gebied wat maar ook te maken heeft met Facebook marketingcampagnes. Het gaat zeker niet alleen om technische kennis, het gaat om het feit of je die kennis toegewijd kunt toepassen, of je daadwerkelijk in verbinding treedt met je ideale klant. Dus dat lezen gedurende acht uur maakt dat ik anders denk, dat ik vervolgens anders handel dan de massa en dus hele andere resultaten krijg dan de massa.

Harder werken is niet de oplossing

Als je ondernemer bent of je bent of ergens manager, dan wil je er natuurlijk het beste van maken. Die ambitie is prima, maar het zijn allemaal ambities die gerelateerd zijn aan prestatiedoelen. Je wilt iets bereiken. En als je nog harder gaat werken, dan gaat dat absoluut niet werken om je doelen te bereiken.

Koppel leerdoelen aan je prestatiedoelen

Je kunt beter zorgen dat je ergens heel goed in wordt. Dat betekent dat je niet alleen moet kijken naar je prestatiedoelen maar vooral naar je leerdoelen die daar rechtstreeks mee in verband staan.

Expertstatus bereik je alleen door kennis

Als je zorgt dat je ergens verschrikkelijk goed in bent, dan vinden mensen je altijd. Want mensen willen alleen maar zaken doen met echte experts.

Met wie doe jij zaken?

Met wie zou jij het liefste zaken willen doen? Met iemand die er een beetje van af weet of iemand die er alles van afweet?

Snellezen als middel

Het gaat uiteindelijk niet om snellezen. Het gaat erom dat je iets doet met die kennis. Dus als je alleen maar leert snellezen, dan levert dat nog geen toegevoegde waarde. Dus ik laat je zien;

  • Hoe je dat aanpakt
  • Hoe je ervoor zorgt dat je dingen die je leest ook in actie zet
  • Dat je die acties uitvoert conform een plan

Ik geef regelmatig webinars over digitaal lezen. Daarin neem ik je mee hoe je dat doet;

  • Hoe haal je nou de essentie in 20 minuten uit je boek?
  • Hoe maak je de eerste stap in snellezen?

Dat soort dingen doen we live online in mijn webinar.

Een positieve verandering komt alleen als je je gedrag structureel wijzigt

Wil je veel betere resultaten dan voorheen? Verander dan structureel de manier waarop je denkt door nieuwe kennis tot je te nemen. Snellezen is daar een uitgelezen methode voor:

Gratis tips om je doelen te bereiken

Meer dan 12.000 abonnees