doelen stellen en bereikenOp het prachtige eiland Maui (Hawaii) leerde ik van Anthony Robbins (topcoach, verdient 30 miljoen per jaar) hoe je grote doelen bereikt. Als er iemand is die verstand heeft van doelen bereiken dan is hij het wel.

In het kort kwam zijn les hierop neer: WAT WIJ DENKEN WORDT WAAR.

Je doelen bereiken is super motiverend!

Ik kreeg die seminarweek een lift van Anthony in zijn witte Corvette. Ja ik weet het, het klinkt als een sprookje. Ik vroeg hem of onze gedachten van invloed zijn als het gaat om het bereiken van onze dromen.

Zijn antwoord was zo schokkend, dat ik die dag mijn baan opzegde. Het betekende een ommekeer in mijn leven. Ik besloot toen, op dat moment, om trainer te worden. Het is één van de beste beslissingen geweest die ik in mijn leven heb genomen. Nog dagelijks pluk ik de vruchten van dat gesprek.

Wanneer ik merk dat ik niet effectief bezig ben als het gaat om doelen bereiken, onderneem ik het stappenplan hieronder. Ik denk dat jij er ook wat aan hebt.

  1. Ik kies een actie die ik uitstel
  2. Ik bedenk wat de beste uitkomst is als ik de actie nu onderneem
  3. Ik beeld me in wat ik voel als het lukt. Als je het je kunt verbeelden, dan stijgt de kans dat het lukt extreem.
  4. En als je hiermee oefent, dan worden je gedachten steeds sneller realiteit.

Wil jij ook een ommekeer?

Ik maak regelmatig een ommekeer mee. Steeds weer als ik een heftig interessant boek binnen 20 minuten gelezen heb, en acties die daaruit volgen in gang zet. Doelen bereiken is iets wat ik continu doe, omdat het extreem motiverend is.

‘Zei je binnen 20 minuten?’ Ja, en dat kun jij ook. Als je maar weet hoe je de code van je brein kraakt.

Wat denk je dat er gebeurt met je kennis, je omzet, je invloed, als je zo één of twee boeken per week leest? Anthony Robbins leest 100 boeken per jaar…

Ben je echt nieuwsgierig hoe je dat toch doet? Naar de zin en onzin van snellezen?

Schrijf je nu in voor een gratis webinar over dit onderwerp.

Gratis tips om je doelen te bereiken

Meer dan 12.000 abonnees