persoonlijke effectiviteitIn 2011 deed ik samen met de Erasmusuniversiteit en Harvard Business University een wetenschappelijk onderzoek naar het effect van persoonlijke effectiviteit en energie op de winstgevendheid van organisaties.

Afgelopen week herlas ik in mijn vakantie het boek dat mij inspireerde om dat wetenschappelijk onderzoek te starten:

‘The Power of Full Engagement’ van Jim Loehr en Tony Schwartz.

Belangrijk voor topprestaties en persoonlijke effectiviteit

Het managen van je energie belangrijker dan het managen van je tijd, als het gaat om persoonlijke effectiviteit en topprestaties.

De tips uit dit boek kan ik alleen maar met kracht aan jou doorgeven omdat ik persoonlijk ondervond wat er met je als ondernemer en mens gebeurt als er structureel te weinig omzet is, hoe hard je ook werkt.

Manage je energie

Dit boek heeft mij het inzicht gegeven om niet langer mijn tijd te managen, maar mijn energie. Op dit moment groeit mijn bedrijf heel hard. Ik verklap je in de tips hieronder waarom dat zicht voltrekt op dit moment.

Twee tips uit dit fenomenale boek

  1. Wissel volledige betrokkenheid met je werk af met volledige afstand tot je werk. Denk daarbij aan pauzes, avonden, weekenden en vakanties. Volledige rust is voor topprestaties net zo belangrijk als volledige betrokkenheid. In mijn vakantie maakte ik de fout door de eerste dagen toch mijn e-mail te checken. Daardoor was een deel van mijn brein problemen aan het oplossen, en werd het een ‘werkvakantie’. Pas na twee dagen zette ik mijn afwezigheidsmelder in mijn e-mail aan en startte mijn vakantie.
  2. Inspiratie blijkt verreweg de belangrijkste energiebron te zijn bij succesvolle ondernemers. Het wetenschappelijk onderzoek vereiste dat ik meer dan 100 boeken over dat onderwerp las. Het bracht mij veel meer dan een wetenschappelijke publicatie. Ik kreeg wekelijks nieuwe inspiratie door het lezen van een topboek. De inspiratie zorgde voor onstopbare energie en daarmee voor het eerst echte invloed op het zelf bepalen van mijn omzet.

Financiële energie

Naast inspiratie is financiële energie – liquiditeit, omzet, financiële planning – belangrijk om energiek en steeds vaker zorgeloos te kunnen zijn. Voor mij is het kunnen schakelen naar zorgeloosheid het werkelijke geschenk dat ik je als mens wil geven.

Ben je nieuwsgierig hoe jij dit ook kunt bereiken?

Schrijf je nu in voor een gratis webinar over dit onderwerp.

Gratis tips om je doelen te bereiken

Meer dan 12.000 abonnees