Hoe goed ben jij voorbereid om je doelen voor 2018 te bereiken?

Expeditie

Ben je voorbereid op een topjaar?

Rond deze tijd vertrek ik meestal voor een paar dagen naar de Ardennen voor een meerdaagse wandeling. Nu kan het daar behoorlijk koud zijn, en slaap ik onder de sterrenhemel. Voorbereiding voor deze tocht is dus essentieel; een waterzuiverapparaat, eten voor meer dagen, kookspullen, een kaart, kompas, een zeil tegen de regen en een bivakzak om in te slapen.

De eerste paar kilometer lijkt mijn rugzak ontilbaar, maar na een paar uur ligt mijn focus daar niet meer.

Rond deze tijd bepaal ik ook mijn doelen voor 2018 in twee stappen:

 1. Doelen bepalen per resultaatgebied: Persoonlijke energie, omzet, winst en SEO-posities.
 2. Planning van het aantal focusuren per week per doel.

The Power of Focus

In maart dit jaar startte ik met een nieuwe training ‘The Power of Focus’ naast Digitaal Snellezen. Het bleek een gouden zet. ‘The Power of Focus’ zorgt nu al voor 45% van de jaaromzet. Kennelijk past de training bij de uitdagingen van ondernemers en professionals in deze tijd. Komend jaar zal ik nog vier trainingen introduceren waar zes jaar aan gewerkt is na mijn wetenschappelijke publicatie in 2011. De omzet zal dan op het dubbele van 2017 liggen.

15 december train in weer een groep ambitieuze ondernemers & professionals om te switchen van ad hoc naar laserfocus zodat ze hun jaardoelen gaan bereiken.

Misschien is dat ook iets voor jou.

De training ‘The Power of Focus’ bevat een live trainingsdag en drie uur online coaching:

 1. Nulmeting van je aandacht: Waar lekt je aandacht weg door emoties, onrust of afleiding?
 2. Gevolgen van lage focus: Tijdverlies, je bereikt je doelen niet, chaos, onrust, geen zicht op financiële vrijheid
 3. Oplossen van je focuslekken: Hoe creëer je nieuw gedrag dat tot stoppen van je aandachtsverlies leidt?
 4. Nulmeting van je uitstelgedrag: Wanneer stelde je uit, welke taken deed je in plaats daarvan?
 5. Oplossen van uitstelgedrag: Hoe neem je de oorzaken van uitstelgedrag weg? Denk aan: niet gemotiveerd, te weinig energie, onzekerheid, onduidelijke doelen, geen groter plan, geen meetbare subdoelen.
 6. De gevolgen van géén successtrategie: Bestemming onzeker, geen routebeschrijving, focus is lastig, geen toetsing op wat je bereikt, delegeren in moeilijk.
 7. Bepalen van je doelen: Bijvoorbeeld omzet, winst, SEO-positie.
 8. Tools om je doelen te bereiken: O.a. planning, expertise inhuur, lezen van topboeken om leerdoelen te bereiken.
 9. Webbased software (geen downloads nodig) om geautomatiseerd je dagdoelen te plannen & te realiseren op basis van je topdoelen per maand.
 10. Een kompas om te meten of je op koers bent: Hoe meet je je succes, in welke frequentie meet je de voortgang, wanneer stuur je bij en hoe stuur je bij?
 11. 1, 3 en 9 maanden na de training een uur live online coaching aan alle deelnemers in online meeting software op basis van vooraf ingezonden business cases. De business cases bespreek ik anoniem voor de privacy. De online coaching is steeds op vrijdagen van 15:00 tot 16:00 uur. Van alle coachingsessies ontvang je een samenvatting met de tips die ik gaf, ook als je niet aanwezig kon zijn.
 12. Privé Mastermindgroep: Vijf jaar lang 24 uur per dag toegang tot een pool van mede ondernemers in de privé online mastermindgroep ‘The Power of Focus’ om te sparren en om vragen te stellen onder mijn supervisie.
 13. Live training: 15 december 2017 of 9 februari 2018 van 10:00 tot 17:00 uur in Baarn.
 14. Praktisch: Je past de geleerde successtrategie meteen die dag toe in je agenda en in de software om je dagdoelen te bereiken.

Resultaten van de training:

 1. Je hebt het vermogen om je aandacht te managen.
 2. Je beseft wanneer je uitstelt, en je weet wat je moet doen als dit gebeurt.
 3. Je succes is voorspelbaar omdat je meetbare doelen hebt met een concreet plan om die doelen te behalen.

Maar het echte succes is niet kwantificeerbaar:

Je krijgt het vermogen om de magie terug te brengen in je leven en bedrijf omdat je een sterke verbinding aangaat met de klanten die jij kiest! Dat komt door de volledige verbinding tussen je missie en je topdoelen; dat wat jou drijft, en de aantrekkingskracht die dat geeft in alles wat je doet.

Maak kennis met The Power of Focus