Ik weet niet hoe dat voor jou is, maar als ik geen progressie zie, dan houd ik nog een tijdje vol, maar haak vervolgens voor langere tijd af.

Pijn en verlangen

Voor een gedragsverandering moet ik mij bewust zijn van zowel de pijnlijke emotie als het verlangen naar de emotie die ik wel wil voelen.Energiezone

Ik merk dat het uitvoeren van mijn missie om miljoenen mensen de regie terug te geven over hun toekomst, vereist dat ik in een hogere energiezone ga leven dan ik nu doe. Als ik de kwaliteit van mijn slaap, voeding, sport en emoties meet, dan kom ik vaak niet hoger uit dan ‘oké’. Maar met ‘oké’ kom ik er niet. Dan moet ik roofbouw plegen om mijn doelen te bereiken.

De emotie die ik zoek is lef

Ik heb gemerkt dat mijn lef niet zo groot is als ik moe ben of als mijn energielevel ‘oké’ is. En een paar koppen koffie, positieve affirmaties of een motivatievideo op YouTube kijken, helpen mij niet genoeg.

Energiedips

En ik zie dat energiedips rechtstreeks effect hebben op de kwaliteit van mijn relaties, emoties, financiën en geluksbeleving.

Het verlangen naar lef en de pijn dat ik mijn missie niet bereik, vormen beiden de hoofdreden waarom ik nu boeken lees over persoonlijke energie.

Niet omdat ik niet weet wat er nodig is voor meer energie, maar om dagelijks een persoonlijke coach te hebben die mij tools en inspiratie geeft om te schakelen naar een energiezone tussen een 9 en een 10. Fysiek, mentaal en visionair.

Daarom lees ik

Omdat ik weet dat ik daarmee mijn lef stap voor stap verhoog van ‘oké naar ‘buitengewoon’.

Deze week las ik twee boeken over persoonlijke energie:

  1. ‘Are you fully charged’ van Tom Rath
  2. ‘Claim your Power’ van Mastin Kipp

De bewustwording van de emotie die ik verlang en de pijn die ik wil vermijden, maakt dat ik wekelijks 2,5 uur lees en dat ik de acties uitvoer die mij inspireren.

Een belangrijke waarschuwing

‘If you don’t schedule it, it’s not for real’ zegt Mastin Kipp in zijn boek ‘Claim your Power’. Dus plan je leestijd, en laat het niet afhangen van omstandigheden.

Of zoals in mijn geval. Als ik niet fitness en sport in de vroege ochtend, dan houd ik mijzelf voor de gek en bereik ik mijn missie niet. Dat is de harde consequentie op termijn.

Wat is de consequentie als jij je doelen niet bereikt?

Maak belangrijke zaken extreem urgent en plaats persoonlijke ontwikkeling qua prioriteit voor urgentie. Maak het eerste uur in je dag jouw uur. Lees, sport en doe wat nodig is om topprestaties voorspelbaar te maken.

Topboeken over persoonlijke ontwikkeling lees je met gemak binnen 2,5 uur helemaal uit als je kunt snellezen.

Bedenk welke vruchten jij wilt plukken als je een boek per week leest, en laat je vervolgens inspireren in mijn gratis webinar ‘speed reading’.