Marketingboek

Hoe graag wil jij een schokeffect van je marketing?

Onlangs las ik het boek ‘Cut the bullsh*t marketing’, omdat ik de afgelopen maanden flinke frustratie bemerkte over mijn Facebookmarketing. Hoe ik ook mijn best deed, Facebook gaf mij regelmatig een 2 op een schaal van 1 tot 10. Er staat alleen nooit bij waarom. Het cijfer vertegenwoordigt de waarde die kijkers aan mijn advertentie geven en bepaalt hoeveel elke inschrijving voor mijn webinar kost die via een Facebookadvertentie binnenkomt.

Van positie 20 naar 5 op de wereld

Toen ik op de achterflap van het boek las dat NXP, een hardwarebedrijf met een omzet van 9 miljard, door het toepassen van de strategie uit dit boek van de 20e positie naar de 5e positie op de wereldmarkt schoof, werd ik meer dan nieuwsgierig.

Nu is een van de auteurs van het boek, Mark Geljon, iemand die de dingen zegt die je niet wilt horen, maar vreselijk waar zijn. En hij geeft ook nog een oplossing. Als ik hem spreek, dan zien de dagen daarna er volledig anders uit dan ik had gepland. Dus wees voorbereid dat je je comfortzone gaat verlaten, al tijdens het lezen van dit boek.

Voor mij deden de inzichten uit het boek pijn. Hoe kon ik zo stom zijn geweest, dacht ik steeds als ik een nieuw inzicht kreeg. Het boek geeft mij tools om marketing op excellent niveau te brengen. Het eerste resultaat was dat ik nu Facebookcampagnes run, waar Facebook een 9 voor geeft. In geld betekent dat mijn campagnebudget gehalveerd is met dezelfde resultaten.

Een paar inzichten uit dit boek wil ik alvast met je delen:

  • Maak je marketing persoonlijk: Een bezoeker van je website moet een match zien met zijn of haar specifieke behoefte. Voorbeeld: op mijn site zie je alleen open trainingen en incompany trainingen. Een advocaat, ondernemer of HR manager wordt helemaal niet aangesproken als hij op mijn site komt. De website geeft alleen informatie maar geen verbinding. Mijn website als een van mijn marketinginstrumenten levert daarom nauwelijks omzet. Ja, dat doet zeer. En dat terwijl verbinding een van mijn kernkwaliteiten is. Werk aan de winkel dus.
  • Combineer meerdere vormen van marketing om verbinding te krijgen met de doelgroep waar je verbinding mee zoekt: In mijn geval: HR managers zijn niet actief op Facebook, wel op LinkedIn. Heb ik daar een strategie voor? Nee. Ik doe maar wat. En dan jonge ambitieuze ondernemers. Bereik ik die op hun favoriete informatiebron YouTube, de grootste zoekmachine na Google? Heel beperkt. Ook daar laat in kansen onbenut. Jaarlijks investeren jonge ondernemers miljoenen aan persoonlijke ontwikkeling. Wel handig als ik zichtbaar ben bij hen.

Er staan nog veel meer triggers in het boek.

Bijvoorbeeld hoe je een campagneteam winnend laat opereren, waarom je kort na je denkwerk al de eerste actie moet doen, maar ook dat klanten niet met een salespersoon willen spreken maar met een expert die hun problemen begrijpt en oplossingen aanreikt. Sales is dan een logisch gevolg.

Salesconversie is een van de 6 pijlers om financiële vrijheid te bereiken, zodat je steeds vaker onbezorgd kunt zijn.

Die 6 pijlers zijn:

  1. Overvloed aan energie
  2. Een mindset voor succes
  3. Focus om je doelen te bereiken
  4. Money Management om je financiële doelen te waarborgen
  5. Expertstatus zodat je tot de beste op je vakgebied behoort en gevraagd wordt
  6. Salesconversie door de combinatie van excellente marketing en sales

Voor al deze 6 pijlers ontwikkelde ik 6 masterclasses die je live kunt volgen.

Maar als de boel voor je gevoel rammelt in je bedrijf, als je onrust ervaart of je baalt van een te lage omzet, start dan met focus aanbrengen. Bepaal eerst je doelen, maak ze kristalhelder, cut the bullsh*t zoals alles wat je afleidt van je doelen, ontwerp je masterplan en maak succes voorspelbaar, zodat je werkelijk kunt genieten van de reis.

Wil je eerste klas reizen naar je doelen?

Zorg dan dat je in no time master wordt in focus.

Denk je, ach dat komt wel een keer, dan is de pijn of je frustratie nog onvoldoende aanwezig en gaat er voorlopig niets veranderen in de resultaten die je boekt om in je excellente zone te komen waarin succes voorspelbaar is.

Maak kennis met mij in het webinar The Power of Focus en kijk of mijn aanpak matcht met jouw behoefte aan meetbaar succes. Bij een ‘ja’ ga ik je binnenkort live zien en zet je die dag de stap naar excellent ondernemerschap of ga je als professional als excellent ondernemer denken.

Ik wens je lef om mee te doen. Focus was voor mij verreweg de meest succesvolle leerstap die ik maakte in de afgelopen 21 jaar.

Er zijn 100 plaatsen beschikbaar, en per uur boeken er nu 7 deelnemers via de Facebook ads. Grappig die inzichten uit het boek 🙂

En koop en lees alvast het boek ‘Cut the bullsh*t marketing’ zodat je weet wat je te doen staat, met een voorwoord van Frans van Houten, CEO Royal Philips. Doe dat meteen. Ik schat dat het boek binnen 7 dagen uitverkocht is, omdat deze inspiratietip naar meer dan 12.000 abonnees gaat en ongeveer 10.000 Facebook ad kijkers per dag.

Cut the Bullsh*t Marketing covers state-of-the-art marketing techniques that are clear and concise in language and very actionable, without the hyperbole we often see in today’s ineffective marketing – Frans van Houten, CEO Royal Philips

Hoe je de doelen bereikt die je daarna formuleert, daar help ik je gegarandeerd mee met The Power of Focus.