Focus

Succesvol ondernemerschap vereist een systeem

Ademnood

Ik weet nog dat ik tijdens een jeugdvakantie in mijn tent wachtte tot ik weer vrij kon ademhalen. Ik was namelijk allergisch voor pollen en medicijnen hielpen niet. Ik weigerde om me erbij neer te leggen dat ik niet naar buiten kon tijdens de lente en zomer.

De oplossing ligt altijd in jezelf

Totdat ik in een boekje las dat de oplossing in mijzelf lag. De betekenis daarvan begreep ik pas veel later toen ik een man van 40 hoorde vertellen over de invloed van voeding. Hij zag eruit als iemand van 28 met ongelooflijk veel energie.

Daar begon mijn passie voor gezondheid. Ik las ontzettend veel over dat onderwerp, omdat ik behoorlijk gemotiveerd was om onbelemmerd adem te halen.

Olympisch kampioen

Mijn voedingspatroon veranderde in die van een olympisch kampioen. Ik werd fysiek gewaar van het feit dat mijn energie gewoonweg groter werd dan het probleem dat ik had. Focus op mijn energie bracht mij dus een kostbaar geschenk.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Focus werd uiteindelijk mijn succesformule

Als interim manager en later als ondernemer botste ik daardoor regelmatig met de gangbare normen van bereikbaarheid en flexibiliteit. Ik was soms weken bezig met slechts één doel en ik stopte pas als ik daarin geslaagd was. Mijn telefoon stond uit en ‘s morgens was ik onbereikbaar. Dat is nog steeds zo.

Tijd is een illusie

Mijn definitie van tijd veranderde daardoor: Tijd is een illusie. Tijd is zelden de echte barrière om iets voor elkaar te krijgen. Of iets lukt wordt vooral bepaald door onze gedachten. Bij mij was dat:

  • of ik er vertrouwen in had dat ik het kon
  • én mijn verlangen om het doel te bereiken

Die twee zaken waren de enige twee die ik checkte bij mijn managementteam. In zeven jaar tijd verviervoudigde de omzet. Ik kreeg als dank een onbeperkte studiebeurs die mijn leven voorgoed veranderde.

Maui

Het is 1996. Ik land op een klein vliegveld met palmbomen. Ik ben op Maui. Een van de mooiste eilanden van Hawaii om een seminar ‘date with destiny’ te volgen van Tony Robbins. Halverwege de negen trainingsdagen rende ik naar buiten, omdat ik voelde dat ik voor een spannende beslissing stond. Precies op dat moment zwaaide een walvis met zijn staartvin boven de oceaan. Ik besloot op dat bijzondere moment om trainer in timemanagement te worden en schreef in het vliegtuig terug mijn ontslagbrief. Binnen een paar weken werkte ik voor TMI International en Schouten & Nelissen en niet veel later startte ik mijn eigen bedrijf.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Harvard University

In 2011 gebeurde er iets wonderlijks. Ik werkte al jaren aan een oplossing om mijn mindset te veranderen van onmacht naar invloed. Ik ben nogal sensitief, en dat betekent dat ik extra gevoelig ben voor onmacht en stress. De reacties en gevoelens die ik daarvan kreeg, vond ik niet acceptabel.

Ik verloor een kwart miljoen

In de crisistijd van mijn bedrijf tussen 2008 en 2011 raakte ik een kwart miljoen eigen vermogen kwijt en mijn schatkist was leeg. Pas rond 2011 begon ik voor het eerst de vruchten te plukken van mijn inspanningen om mijn mindset structureel te veranderen.

Uitgedaagd

En toen werd ik tijdens een timemanagementtraining aan docenten van de Erasmusuniversiteit uitgedaagd. Ze zeiden ‘René, wat je ons hier leert, gaat niet over tijd, maar over onze mindset en energie. Je moet je gedachtengoed opschrijven, maar wel wetenschappelijk onderbouwd.’ En zo gebeurde het. Ik publiceerde in samenwerking met de Erasmusuniversiteit en Harvard University een wetenschappelijk artikel met een ‘personal energy model’ om succes voorspelbaar te maken, zonder roofbouw. Sinds die tijd stormt het in mijn bedrijf en mocht ik ruim 1.250 organisaties en 44.000 deelnemers trainen in speed reading, focus, energie en mindset.

VIP

En dit jaar gaat een van mijn ondernemersdromen in vervulling met VIP-trainingen Succesvol Ondernemerschap op mijn privékantoor in Nijkerk maar ook op Ibiza, Florence, Sevilla en Londen.

Geef nooit op

Ik deel mijn verhaal met je, omdat ik wil laten zien dat het niet uitmaakt wat je huidige situatie is, en dat je net zo als ik nooit moet opgeven. Nooit. Je beschikt over machtig veel intelligentie, creativiteit en veerkracht in een veelvoud van wat jij maar kunt bedenken. Mijn talent is om je te inspireren om dat vermogen te benutten. Niet een beetje, maar ver boven wat jij denkt dat mogelijk is.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Een GPS-systeem om je doelen te bereiken

Mijn missie is om ambitieuze ondernemers zoals jij, een GPS-systeem te geven waarmee je het bereiken van je marketing- & sales doelen voorspelbaar maakt, zodat je steeds vaker zorgeloos kunt zijn en financiële vrijheid bereikt.

Een gewetensvraag

Heb je er vertrouwen in dat je je sales- en marketingdoelen kunt bereiken? En zo niet. Wat maakt dat dat vertrouwen ontbreekt? Komt het door de resultaten uit je verleden? Of denk je dat je je succes nog even moet uitstellen omdat je er nog niet klaar voor bent?

Ondernemerschap vraagt om excellentie

Ik weet dat ondernemerschap een confronterend en uitdagend beroep is. Maar ook dat succesvol ondernemerschap vraagt om excellentie op het gebied van focus, energie en mindset.

Wat je denkt wordt waar

Vertrouwen bepaalt de acties die je vandaag doet. Twijfel je over het succes daarvan, dan ontbreekt de magie, en dan bepaalt je horloge wat je doet en niet je kompas. Dan bepaalt je mailbox en je to-do lijst wat je voelt aan het einde van je dag.

Zonder aandacht gaan dromen stuk

Alles wat je aandacht geeft groeit. Die natuurwet werkt ook andersom. Zonder aandacht gaan dromen stuk, worden doelen niet bereikt en verbreken zakelijke- en privé relaties.

Je kunt alleen maar groeien in de mate waarin jezelf groeit

Harder en slimmer werken maakt dat je steeds beter overleeft. Maar magie ontstaat niet in je overlevingsmodes. Magie ontstaat als je besluit om master te worden op het gebied dat de meeste impact geeft op de winstgevendheid van je onderneming. En dat je daar een kristalhelder systeem voor hebt dat je focus, energie en mindset optimaliseert.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Ik weet hoe het voelt om intens moe te zijn

Van alle pieken en dalen in mijn 23 jaar ondernemerschap groeide de inhoud van mijn trainingen. Ik weet wat het betekent als je emoties afhankelijk zijn van je succes of falen. Ik weet hoe het is om gruwelijk hard te werken zonder dat daar voldoende inkomen tegenover staat. Ik weet hoe het voelt om intens moe te zijn.

Ik weet hoe het voelt als je je salesdoelen niet bereikt

Ik geloof niet langer in een aanpak waarin je één aspect verbetert in je leven. Het werkt gewoon niet. Je bereikt je salesdoelen niet als je vermoeid bent. Je kunt niet focussen als je aandacht continue naar negatieve emoties gaat. Je voelt je niet fijn als je zelfvertrouwen laag is, of dat je het gevoel hebt dat je de grip verliest.

ABS

Switch van onmacht naar invloed

Wil je weten hoe het voelt:

  • om een systeem voor succes te hebben, zodat je je doelen bereikt
  • om over een overvloed aan energie te beschikken, zodat je energie altijd groter is dan het probleem
  • om over een anti-blokeer-systeem te beschikken, zodat je kunt switchen van onmacht naar invloed en van stress naar nieuw succes?

Meld je dan vandaag nog aan voor mijn gratis webinar Succesvol Ondernemerschap waarin ik je uitdaag om zonder uitstel in je succeszone te stappen en topondernemer te worden.

GRATIS WEBINAR SUCCESVOL ONDERNEMERSCHAP