focus vergrotenFocus. Onontbeerlijk als je geconcentreerd wilt lezen en werken en iets wil bereiken in je leven.

Focus is gemakkelijk als je goed in je vel zit, als je weet waarom je doet wat je doet en als je blaakt van energie en zelfvertrouwen.

Maar soms is dit niet zo. Er zijn ook periodes dat je gespannen bent of emotioneel en merkt dat je je onmogelijk kunt concentreren. Heel vervelend als je juist dan je focus nodig hebt.

Wat moet je doen als je geest gewoon niet tot rust komt omdat er problemen zijn die je niet zomaar even oplost?

Hieronder geef ik je een aantal tips die ik vandaag las in een boek van Eugene T. Gendlin.

De titel: ‘Focusing, how to gain direct access to your body’s knowledge‘.

Tips voor een laser-focus:

  •     Creëer een afstand tussen jou en het probleem. Daardoor zorg je dat je niet in het probleem zit, maar dat je ernaar kunt kijken. Een handige manier is om een probleem- of piekerlijst te maken. Daardoor lossen die problemen niet op, maar je haalt de paniek weg uit je lichaam. In feite heb je de eerste stap gezet om het probleem hanteerbaar te maken. Je lichaam begrijpt dat meteen. En je geest volgt je lichaam.
  •     Schrijf je problemen daarna onder een van deze drie kopjes: Creatieve oplossing nodig, Actie nodig, Loslaten.
  •     Plan die acties direct in je agenda, reserveer tijd en respecteer die tijd.
  •     Benut de intelligentie van je lichaam door direct na het wakker worden de best mogelijke oplossing voor te stellen en pas daarna op te staan. Daarmee voed je je onderbewustzijn waar creatieve oplossingen verscholen liggen.
  •     Maak binnen 24 uur een afspraak met vrienden, collega’s, business coach of je partner om creatieve oplossingen te bedenken. Zeg dat je creatieve oplossingen zoekt voor een acute uitdaging.
  •     Wandel of sport heel vroeg in de ochtend. Problemen zuigen energie weg. Met vroeg sporten zorg je dat je fysieke energie alvast groter is dan het mentale probleem.

Wil je weten waarom focus noodzakelijk is om effectief informatie te verwerken, volg dan mijn eerstvolgende online workshop ‘in 20 minuten de essentie uit je boek’. Tijdens deze workshop krijg je waardevolle tips voor het vergroten van je concentratie en focus.

Hieronder vind je meer informatie over de eerst volgende workshop.

Gratis tips om je doelen te bereiken

Meer dan 12.000 abonnees