digitaal snellezen

De ontwikkelingen op snelleesgebied zijn stormachtig. Voor het eerst is er toepasbare technologie die lezen vanaf papier én beeldscherm extreem versnelt.

Veel mensen die al snellezen, willen hun leessnelheid steeds verder vergroten. Met behoud van begrip natuurlijk.

Maar ook voor startende snellezers zijn deze ontwikkelingen zeer interessant.

Om je leessnelheid te vergroten: snelleessoftware

Snelleessoftware is ontwikkeld om sneller te lezen wanneer dat is voor je werk of je onderneming. Niet voor als je gezellig opgekruld zit op de bank met een kopje thee en het boek van je  favoriete schrijver. Het gaat hier, zoals vanzelfsprekend, om digitale content.

Met behulp van snelleessoftware kun je je leessnelheid verdubbelen.

Lezen van beeldscherm vraagt een geheel andere manier van lezen dan vanaf papier. Je ziet spelfouten niet of mist belangrijke woorden omdat een beeldscherm voornamelijk je rechterbrein activeert. Daarin verwerk je beelden zoals foto’s.

Om ook je linkerbrein te activeren waar je logica huist, is fotografisch lezen in woordgroepen vereist. Snelleessoftware gecombineerd met fotografisch leren lezen, zorgt dat je leest in woordgroepen die samen een begrip vormen. Daarmee verdubbel je al snel je leessnelheid vanaf beeldscherm, en vergroot je je begrip.

Moet je zeer veel lezen en wil je je optimale leessnelheid?

Zeer veel lezen kost ook zeer veel tijd. Doorgaans heb je niet de keuze om het niet te doen, omdat je op de hoogte moet zijn van de informatie die je moet doornemen.

Een oplossing kan worden gevonden in een Masterclass digitaal snellezen. Degenen die al eens een snelleestraining volgden, zijn verbaasd over de progressie die ze maken door de inzet van nieuwe technologie en hersenwetenschap.

Schrijf je nu in voor een gratis webinar over dit onderwerp.