discipline en doelen Onlangs las ik het boek ‘The Practicing Mind‘ van Thomas Sterner.

Subtitel: ‘Developing Focus And Discipline in Your Life’.

Dit boek gaat over het verkrijgen van kennis en vaardigheden en hoe je dit proces optimaal kunt invullen. Voor het effectief bereiken van doelen, is dit boek echt een aanrader. Het zorgde voor een wezenlijke aanpassing in mijn eigen timemanagementsysteem.

Tips om doelen te bereiken met betere focus:

  •     Om te kunnen focussen op een actie in het nu, moet je het doel waarom je die actie doet tijdelijk loslaten. In praktische zin heb ik daarom een extra to-do lijst aangemaakt met als titel: Eerstvolgende actie. Daaronder staat maar één actie die ik vandaag volledig kan voltooien. De rest van de acties die ik ook moet doen, komen dus een voor een in het zicht.
  •     Stel geen doelen die ver buiten je zicht liggen. Splits je jaardoel in maandoelen en plan daar wekelijks tijd voor in op een vaste dag.
  •     Splits je taken in acties die je binnen 25 minuten afkrijgt. Je hebt dan vaker een succesmoment en daardoor stijgt je motivatie om door te gaan.
  •     Doorbreek een gewoonte waar je afscheid van wilt nemen door een specifieke ‘trigger’. Heb je je voorgenomen om meer te gaan lezen 🙂 in plaats van uit gewoonte naar de televisie te kijken, haal dan bijvoorbeeld de batterijen uit je afstandsbediening. Daarmee doorbreek je een automatisme, en kun je de beslissing bewuster nemen.

Voor het bereiken van doelen is focus essentieel

Focus is essentieel voor topprestaties. Ook als je wekelijks een vakboek binnen 2,5 uur wilt kunnen lezen èn onthouden. Wil je daar meer van weten?

Schrijf je nu in voor een gratis webinar over dit onderwerp.

Gratis tips om je doelen te bereiken

Meer dan 12.000 abonnees