In plaats van de vraag waar je geluk kunt vinden, is een betere vraag waar je geluk kunt creëren voor iemand anders. Dat is een van de inzichten die ik kreeg uit het boek ‘Are you fully charged’ van Tom Rath.

Tom geeft je in dit boek een methode om je batterij elke dag op te laden met motivatie, liefde en energie, zodat je niet meer hoeft te streven naar geluk. Geluk is namelijk het bijproduct, als je deze drie essentiële vormen van energie elke dag bewust laat terugkomen in je dag. Dit boek leent zich uitstekend om mijn 20-minuten-methode toe te passen, waarbij je eerst bepaalt wat je leesdoel is, en daarna bewust 2 of 3 hoofdstukken kiest die beantwoorden aan je leesdoel. En dat is precies wat ik deed.

Ik geef hier een vrije interpretatie van deze drie sleutels naar geluk in dit boek:

Met motivatie bedoel ik dat je initiatief neemt om deze wereld mooier te maken door je af te vragen wat de wereld nodig heeft, en hoe je je jouw talenten daarvoor inzet. Vind het antwoord op deze vraag, en alles verandert. Direct.

Met liefde bedoel ik initiatief nemen om iemands dag positiever te maken. En iets samen dóen, creëert een veel sterkere positieve emotie dan alleen spréken. Plan tijd om je in te leven in de ander. Vraag je daarbij af welke activiteit een positieve stemming zal creëren bij de ander. En stel je plan tijdig voor. Het toeleven naar een positieve ervaring maakt de echte ervaring intenser.

Met energie bedoel ik dat slapen, sport, gezond eten en rust gewoon in je agenda staan. Elke dag. Ze zijn zó essentieel voor geluk, dat je ze niet meer van toeval moet laten afhangen. Je kunt pas onverdeelde aandacht geven aan de ander en je missie als je dagelijks goed voor jezelf zorgt.

Pas deze tips toe, lees het boek, en laat me binnenkort weten wat er daardoor positief veranderde in jouw leven.

Meer inspiratietips? Abonneer je op mijn YouTube kanaal!