De 7 eigenschappen van effectief leiderschap     Think and grow rich

Wat is de reden dat je de boeken op je leeslijst nog niet gelezen hebt?

Ik weet nog heel goed dat ik het boek ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Covey las. In de trein tussen Amsterdam en Gouda. Althans, dat was het voornemen. Toen ik het boek uit had, was ik inmiddels in Den Haag en had ik iets uit te leggen op mijn afspraak in Gouda.

De tijd vergeten?

Dat doe ik trouwens wel vaker. De tijd vergeten. En de laatste tijd doe ik dat expres. In de meeste gevallen doe ik maar één groot ding per dag, dus dan maakt de tijd niet zoveel uit.

Maandag is bijvoorbeeld mijn leesdag.

  • In de ochtend lees ik een topboek in maximaal 2,5 uur helemaal uit.
  • De inzichten gaan naar mijn lijst met beslissingen per resultaatgebied; gezondheid, productontwikkeling, marketing, sales en financiën. Zijn er geen beslissingen, dan past het boek niet bij mij.
  • De beslissingen voer ik dezelfde dag nog uit. Dat vraagt meer tijd dan het lezen:)

Regelmatig ben ik even stil die dag, dankbaar voor het kostbare geschenk dat de schrijver mij gaf.

Onafhankelijk denken

Veel lezen maakt dat je steeds onafhankelijker gaat denken. Dat je inzichten krijgt die je de tijd even laten vergeten.

En dat geschenk geef ik graag door in mijn webinars over snellezen. Daarin verleid ik je om van lezen een nieuwe gewoonte te maken, omdat ik geloof dat deze aarde er mooier uit gaat zien als we onafhankelijk denken en beslissingen nemen vanuit ons hart. En ja, dat geldt ook als je een onderneming runt of in je werk als professional. Onafhankelijk denken maakt dat jij niet volgt. Mensen volgen jou. Niet om wat je doet maar wie je bent.

Je hart is een mooi baken

En je hart spreekt gemakkelijker als je een schat aan kennis hebt, omdat kennis je zelfvertrouwen vergroot. Vertrouwen is voor mij zien voordat het er is.

En, mag ik je verleiden?

Mag ik je verleiden tot het leren van een nieuwe gewoonte om wekelijks een boek te lezen dat jou en de mensen om je heen verder brengt omdat je ze inspireert met nieuwe kennis die je door mag geven?

Dan mag je meedoen met het eerstvolgende webinar. Vergeef mij als het webinar vol is. Ik stop bij 100 deelnemers omdat ik dan nog in verbinding kan blijven en je vragen kan beantwoorden. Maar schrijf je wel serieus in of niet. Maak er een beslissing van. Een beslissing verandert alles. En bedenk dat niemand anders dan jijzelf die beslissingskracht kan afnemen.

Realiseer je je trouwens dat je door snellezen je kennis snel op het niveau van een expert brengt? En dat experts aanzienlijk meer verdienen omdat ze meer waarde toevoegen? Dat is een mooi bijkomend voordeel 🙂