Kompas

Geen regie

Ik kan mij de periode nog heel goed herinneren dat ik geen regie had over mijn bedrijf. Ik zag mijn omzet in 2008 dalen van bijna € 200.000 naar € 50.000. De snelheid waarop ik mijn uitgaven kon matigen, was lager dan ik wilde.

Ik verloor een kwart miljoen

Tussen 2008 en 2011 verloor ik daardoor een kwart miljoen aan vermogen, omdat ik niet kon schakelen van onmacht naar invloed. Ik wist het gewoon niet. Ik werkte jarenlang voor ministeries, rechtbanken, advocatenkantoren en universiteiten waarbij de omzet vanzelf kwam. Tot de crisis uitbrak en ik besefte dat mijn businessmodel te kwetsbaar was, omdat mijn invloed op de omzet maar beperkt was.

Uitgedaagd

Totdat ik in 2011 werd uitgedaagd in een training aan docenten van de Erasmusuniversiteit om een wetenschappelijk onderzoek te doen naar de vraag of topprestaties mogelijk zijn zonder roofbouw. Ik wist het antwoord al: natuurlijk niet. Bij moeilijkheden werk je net zo hard en lang tot het wel lukt.

Gelukkig kreeg ik hulp van Harvard University door een grootschalig onderzoek te doen met mijn onderzoeksvraag. De conclusie was verrassend. Focus op je doelen en het managen van energie en aandacht daarop, bleken belangrijker dan harder werken. Dat resulteerde in datzelfde jaar in een wetenschappelijke publicatie in Journal of Business & Psychology.

Een model om te schakelen van onmacht naar invloed

Vervolgens werkte ik zeven jaar aan een model om te kunnen schakelen van stress, onrust en onmacht naar invloed, overzicht en succes. Het was een proces van vallen en opstaan.

Maar toen kwam mijn ‘never give up’ mentaliteit goed van pas. Ik las meer dan 100 boeken en wetenschappelijke publicaties en ontwikkelde een 7-stappen-methode om te switchen van onmacht naar invloed. Gebaseerd op 20 jaar wetenschappelijk onderzoek in de psychologie en hersenwetenschap. En zeer zeker op basis van mijn eigen ervaringen met barrières, valkuilen, frustratie en onmacht.

Het heeft lang geduurd, maar mijn omzet en winst stijgen de afgelopen jaren continu en stabiel, omdat ik het model toepas. Steeds als er weer een nieuwe uitdaging is. En ik kom van ver. Heel ver. Zo ver hoef jij niet te gaan.

Een opdracht bij een miljardenconcern

Afgelopen maandag kreeg ik heel goed nieuws.

Ik mag de directie en het management van een internationaal miljardenconcern trainen in ‘Mindset for Change’.

De opdracht is op zich al mooi, maar belangrijker vind ik dat er nu een opening is op topniveau, met deelnemers die invloedrijk zijn.

Regie over je toekomst

Met de wetenschappelijk bewezen methode krijg ook jij de regie over je toekomst. Met de 7-stappen-methode creëer je de mindset van een winnaar.

Je bent dan in staat om je denkpatroon te wijzigen in stressvolle situaties, zodat je gezond blijft en je invloed en vermogen vergroot om topprestaties te bereiken in turbulente omstandigheden zonder roofbouw.

Zodat:

  • Stress alleen een signaal is om te veranderen;
  • Topprestaties voorspelbaar worden in je hoogste energie zone, dus zonder roofbouw.

Groot succes is nooit toevallig

Neem zelf de regie over je toekomst. Creëer de mindset van een winnaar door de training Mindset for Change. Volg mijn gratis webinar ter inspiratie.

Gratis webinar Mindset for Change